30 juli 2021

Goede focus Janneke en ACSI Champ de Tailleur bij dressuur in Tokio

Janneke Boonzaaijer en ACSI Champ de Tailleur reden vandaag een topproef in Tokio.
“Wauw dat was cool hè! Ik ben zò trots! We reden gewoon simpel een steady proef, geen fouten, we deden het! Met mijn score van -33 hebben we nog best wat goede combinaties achter ons gelaten”, zegt Janneke trots.

Voordat Janneke en ACSI Champ de Tailleur aan hun proef begonnen, had Champ even een spooky dingetje in een bocht om de ring. Maar niets kon het duo meer verstoren toen ze de ring binnen kwamen. Wat volgde was een foutloze, steady en soepel gereden proef, met veel focus.
Janneke zegt: “Op een fijne stille aanleuning had ik de laatste weken nog hard  geoefend! In Aken met Tineke Bartels, hier in Tokio nog met dochter Imke. Zo trots dat het nu zo fijn ging! De dressuur was nu echt zoveel beter dan in Luhmühlen! Niet te vergelijken.”

Trots
Iedereen in Tokio was trots en dat waren ook de thuiskijkers.
Ramon van Reine zegt vanuit Andelst: “Héél goed, die dressuur, geeft alle vertrouwen! Ik hoop dat ze straks nog in de top 30 van de dressuur eindigt.”
Alice Naber zegt vanuit haar toepasselijke vrachtauto: “Ik heb meteen de score van Luhmühlen nagekeken. Jans reed daar nu ruim boven, echt knap. Zo fijn voor haar om deze Olympische ervaring mee te maken, met alle focus, aandacht en tijd voor één paard. Toppie!”.

Fans thuis
Morgen is er nog een halve dressuurdag waar Merel Blom aan start komt voordat de paarden voor een nachtje naar stallen bij de cross country worden verplaatst. En dan volgt er op de thuisbasis van de familie Boonzaaijer bij De Schalm in Renswoude een nachtelijk treffen voor het krieken van onze dag om de cross country met elkaar te volgen. Aan trots en meelevende fans geen gebrek!

(Foto Focus bij Janneke Boonzaaijer en ACSI Champ de Tailleur bij Olympische dressuur eventing Arnd Bronkhorst)