25 september 2022

Goede ervaringen in Wesel Obrigoven

In het Duitse Wesel Obrigoven vond een fijne CCI2* wedstrijd plaats waar de nodige ACSI-teamleden en paarden aan meededen. De best geklasseerde was Leida Naber met de 6-jarige vosruin Ginko de Hus (Kannan x Prestige de Pilot) met maar 0.4 tijdsstrafpunten in de cross.


“Wat een leerzame wedstrijd! Voor de pas 6-jarige Ginko de Hus zijn eerste internationale wedstrijd. Trots op hem en op het duo natuurlijk!”, zegt moeder Alice Naber-Lozeman.  Een 13e plaats van de 84 werd hun deel. Dochter Leida voegt toe: “Het was zijn eerste 2*! Hij liep een prima dressuur proef, een foutloos springparcours en een super foutloze cross met slechts 1 seconde over de tijd. Ik ben helemaal trots op dit paard, hoe simpel als hij rond liep!”

Drie keer goed crossen
ACSI-teamlid Janneke Boonzaaijer startte met drie paarden. Met haar eigen 9-jarige ruin Intermezzo Dea (Special de Muze x Amethist), met de 6-jarige merrie Lumos Eclips Dutch Es (Herald 3 x Latano) van Van der Leest en haar eigen 8-jarige merrie Mirage (Brandon x OO Seven). Ze eindigde op respectievelijk de plaatsen 18, 22 en 25.

Intermezzo Dea
Janneke bespreekt ze alle drie en zegt: “Inter liep een hele goede wedstrijd. De  dressuur was strak met een nette score! Het springen was foutloos en de cross heel simpel foutloos. Het was met alle bochtjes harder rijden dan ik had verwacht om de tijd te halen. Maar het werd een nette 18e plek.”
Janneke was erg trots op de 6-jarige Lumos: “Ze liep een super wedstrijd! We hadden hard getraind op het springen en dat was nu knap foutloos.  In de cross liep ze als een machine zo makkelijk en we haalden op 2sec na ook nog bijna de tijd ook. Ik ben heel trots op haar!”
Over Mirage zegt Janneke: “Mirage liet zich ook van de goede kant zien. Haar dressuurscore bleef wat achter met wat we gewend zijn van haar. Het springen was super en de cross liep makkelijk en foutloos. Met een paar seconden over de tijd was het een prima resultaat.”

Verder naar NK Junioren
Leida Naber startte ook 9-jarige ruin ACSI T-Bone EhZ (Thunder vd Zuuthoeve x Le Tot de Semilly) en eindigde op plaats 36. De dressuur kon beter, het springen was overtuigend en de cross ook mooi foutloos. Leida zegt: “ACSI T-Bone Eh Z mocht ook weer mee voor de eerste keer sinds het EK! Hij vond zo’n dressuurring weer erg spannend. Dat leidde helaas tot wat foutjes in de proef. Wel sprong hij een super foutloos springparcours. In de cross was hij foutloos en 8 seconden over de tijd. We gaan nu lekker verder trainen richting het NK junioren in Kronenberg over 4,5 week…”

Jantien Naber eindigde met de 14-jarige Iers gefokte ruin van haar ouders ACSI Barnadown B Lucky (Ricardo x Diro) op plaats 44 van de 84 deelnemers. Ze reed een behoorlijke dressuurproef, had helaas een weigering en daardoor ook tijdfouten in het springen. Ze crosste foutloos en zelfs sneller dan haar zus, bijna binnen de tijd.

Uitslagen