13 augustus 2019

EK Team Luhmühlen bekend

ERMELO – De KNHS heeft het team bekend gemaakt dat Neerlands eer dient te gaan verdedigen tijdens het EK Eventing in Luhmühlen van 28 augustus – 1 september 2019. Dat zijn routiniers Tim Lips, Merel Blom en Raf Kooremans, alle drie ervaren en gelauwerd met meerdere kampioenschapservaringen in het oranje. Deze EK-selectie is aangevuld met nieuwkomers Laura Hoogeveen, Ilonka Kluytmans en Aliene Ruyter.
Het is een EK waar een Olympisch ticket aan hangt voor de twee hoogstgeplaatste teams die nog niet zijn geplaatst voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo.
België, Zweden, Italië, Zwitserland en Spanje zijn dat ook nog niet, de concurrentie is groot!

TeamNL
“Van 2015-2018 behoorde ik vier keer achter elkaar tot TeamNL. In 2016 zat ik met Tim Lips en Merel Blom in TeamNL voor Rio”, zegt ACSI Eventingteam-lid Alice Naber-Lozeman, “met Merel Blom en Raf Kooremans reed ik de WEG vorig jaar. Stuk voor stuk fijne ruiters die staan waarvoor ze gekomen zijn. In april koos ik er zelf al voor om vanwege de leeftijd van ACSI Peter Parker N.O.P. hrm te sparen voor het EK en dat niet te gaan rijden. Ik wens iedereen op weg naar Luhmühlen het allerbeste en daar uiteraard veel succes! Het zit tot nu toe niet helemaal mee dit jaar. Misschien rolt de bal daar de goede kant op. Aan ieders inzet zal het in elk geval niet liggen!”.

Nations Cup
Het volledige ACSI Eventing team sluit zich van harte aan bij de succeswens. “Hopelijk zijn wij straks op het NK in Boekelo op volle kracht weer van de partij. Dat is bovendien de laatste wedstrijd van de Nations Cup-serie eventing. Voor het hoogstgeplaatste land in de eindstand van de Nations Cup dat nog zonder Olympisch ticket is, valt daar ook nog een ticket te verdienen. Hoop doet leven!”, sluit Janneke Boonzaaijer doelgericht aan.

Kijk straks hier voor startlijsten en uitslagen.

Het EK Luhmühlen vindt plaats van 28 aug - 1 september 2019 en is goed voor twee te verdienen Olympische tickets

Alice Naber: "Aan de inzet van het gekozen team zal het niet liggen!"

Het ACSI Eventing Team Janneke Boonzaaijer Alice Naber en Thierry van Reine wenst iedereen straks in Luhmühlen veel succes!