14 mei 2019

EK-selectie ACSI Harry Belafonte strandt in Kronenberg

KRONENBERG – De CCI3*-S Grandorse Horse Trial in Kronenberg die een prachtige opbouw had moeten vormen in zijn training en selectie naar het jeugd-EK in Maarsbergen voor Thierry van Reine en ACSI Harry Belafonte, eindigde in een zware teleurstelling. Vlak voor de finish kreeg de combinatie een val. Dat debacle betekent een voortijdig slot van het zomerseizoen en EK-aspiraties van het duo.

Thierry van Reine is zwaar teleurgesteld.
“Het was een prachtige cross in Kronenberg”, zegt hij, “met pittige internationale combinaties in het veld. Schuine heggen, puntjes, een leerzame watercombinatie. We kwamen wat dicht op de allerlaatste hindernis en kregen een val. Dit was echt zwaar k. met het zicht op de finish. ACSI Harry Belafonte had zijn knie op twee plekken open en dat moest gehecht worden. Twee dierenartsen zijn er mee bezig geweest. De pech was nog niet over want uiteindelijk is er toch nog een infectie in gekomen. Dat betekent dat het zomerseizoen voorlopig echt voorbij is. Geen NK in Renswoude en geen EK voor ACSI Harry Belafonte.”

Eerste M-cross
In Kronenberg had Thierry nog wel een goede ervaring met ACSI Green Arrow. “Het was zijn eerste M-cross in die leerzame omgeving daar. Ik was blij met een betere dressuur, Het was best een lastige M-cross en heb rustig aan foutloos gecrosst en foutloos gesprongen. We werden mooi vierde”, zegt Thierry.

Vizier op ACSI Piet
ACSI Harry Belafonte krijgt alle tijd om te herstellen en dan weer rustig in training te komen.  Met oog op het NK en EK richt Thierry van Reine nu zijn vizier op ACSI Piet.
“Wij vertrouwen elkaar door en door en goed managen is nu alles. We gaan zien hoe het op het NK voor Young Riders in Renswoude gaat. Inmiddels hebben we er al fijne kadertrainingen op zitten met Francis Verbeek voor de dressuur en met Merel Blom voor de eventing. We gaan ervoor!”, besluit Thierry van Reine strijdlustig.

Uitslagen CCI3*-S Kronenberg

Uitslagen Klasse M

Het CCI3*-S Kronenberg eindigde in een zware teleurstelling voor Thierry van Reine

Thierry's vizier is dit zomerseizoen gericht op zijn vertrouwde ACSI Piet