19 november 2019

Thierry van Reine in top 10 in eerste vier*

Thierry van Reine en ACSI Harry Belafonte reden hun eerste 4* in de top 10. Dat gebeurde in Le Pouget in Frankrijk.
Het was een geweldige ervaring, met de cross als hoogtepunt voor het duo.

Thierry van Reine zegt: “Er stond een lastige cross. Met veel dikke tafels, met tussendoor mooie lange galopstukken. ’s Nachts was er wat regen, maar overdag scheen de zon, dus de bodem was perfect! Dat leek me fijn en zeker rijden en dat was ook zo. Bij het lopen verheugde ik mij er al enorm op. Om vervolgens onze eerste vier* op deze manier foutloos te kunnen rijden, dat gaf echt een kick! Ik kreeg een geweldig gevoel, een super-ervaring!”.

Eerste seizoen smaakt naar meer
Van de 27 starters reden er maar 9 foutloos en daaronder waren Thierry van Reine en ACSI Harry Belafonte. Daarmee werkte Thierry zich na zijn mindere dressuurscore (“Harry kreeg spanning bij het binnenkomen”) en fouten bij het springen op tot de 9e plaats in het eindklassement van de korte vier ster. En daarmee reed hij in de top 10.
“Harry krijgt nu de komende weken wat vakantie. En dan hebben we tijd om in de winter wat aan de dressuur en het springen te werken. Dit was ons eerste seizoen met het ACSI Eventing Team. Dat was een ervaring op zich. Ik hoop dat we komend jaar weer veel van ons zullen kunnen laten horen”, besluit Thierry van Reine.

Naar de uitslagen

Thierry en ACSI Harry Belafonte klaren hun eerste vier sterren-klus in de top 10

Verkennen van de cross met bezembak

Mooie tafels in Le Pouget

Platte kar