11 oktober 2021

Brons voor Thierry van Reine in Boekelo

Thierry van Reine en zijn 18-jarige ster ACSI Harry Belafonte wonnen brons op het eerste Nederlandse kampioenschap bij de senioren van dit duo, op de 50e military Boekelo. “Mijn eerste NK bij de senioren en mijn eerste lange vier ster! Ik ben zo verschrikkelijk blij!”, zegt Thierry van Reine.

“Wat een fantastische week was dit, met als hoogtepunt de foutloze cross in onze eerste 4*L samen!”, vervolgt Thierry van Reine, ”zo trots op Harry en op mijn hele team. Ontzettend veel dank aan alles en aan iedereen die deze week gesupport en aangemoedigd heeft! Ik kan alleen maar zeggen, wat een kick geeft dit, op naar meer.”

Ook trainster en ACSI-teamlid Alice Naber Lozeman heeft genoten: “Ik ben echt mega trots op Thierry en ACSI Harry Belafonte! ACSI Harry Belafonte ging in 2016 met mij foutloos rond in Boekelo, nu liep hij een foutloze ronde met Thierry! Echt ongelooflijk! Thierry vormt nu drie jaar een combinatie met ACSI Harry Belafonte, Thierry is de enige Nederlandse Young Rider die aan de start kwam in Boekelo en ze gingen super rond! Mega trots!”


Goede start
Thierry begon met een prima dressuurproef waarover iedereen erg te spreken was.
Over de cross zegt Thierry: “Het was een fantastische ervaring om in deze wedstrijd voor zoveel publiek in de cross van start te mogen gaan! ACSI Harry Belafonte wist wat er van hem verwacht werd. Hij heeft ongelooflijk zijn best gedaan. Even leek het er op dat ons in de cross een weigering werd aangerekend, maar het door onze bondscoach Andrew Heffernan ingediende protest werd gelukkig terecht toegewezen. Ik koos overal voor zeker, voor de alternatieve route volgens plan. Erg genoten!”.

NK
De afsluitende strijd om het Nederlands kampioenschap werd nog wel spannend.
ACSI Harry Belafonte was zeer fit. Met Thierry van Reine maakte hij vijf springfouten in het afsluitende springparcours. Thierry van Reine zegt: “Ik verwijt dat mezelf. Misschien kwam het voort uit een gebrek aan ervaring. Ik hoop komend jaar mijn prestatie aanzienlijk te verbeteren en kan iedereen verzekeren daar hard aan te gaan werken!”.
Dankzij zijn voorsprong in zijn foutloze cross met alleen tijdfouten bleef hij teamruiter Sanne de Jong voor en won hij het NK-brons.
De strijd om het goud en zilver ging tussen Tokio-deelnemer Merel Blom met haar Crossborder Radar Love N.O.P. en Tim Lips die met het Tokio-paard Lady Chin van ’t Moerven Z van zijn Chinese leerling Huadong Sun deelnam. Tim Lips eindigde op de 18e plaats in het internationale deelnemersveld, was de beste Nederlander en won het NK.

Families
Vader Ramon van Reine reed meerdere malen Boekelo met toppaarden zoals Rock of Massada en Golan Heights. Net als de familie Lozeman en Lips werd de familie Van Reine genoemd in het leuke Boekelo-magazine dat aandacht besteedde aan families en hun Boekelo-deelname. Thierry werd ook gevolgd door NOS sport, erg leuk, zie de link onderaan!

ACSI
ACSI zorgde er ook dit jaar voor dat de grooms tijdens de wedstrijd in het arret bij de finish via televisiebeelden alles konden volgen van het hen toevertrouwde paard, een zeer gewaardeerde geste. Ook de ruiters, eigenaren, trainers en familie genoten van de gastvrijheid.
De door ACSI uitgeloofde Rooky of the Year Prijs als aanmoediging ging naar de Zweedse Lina Forsberg met Kaizen. Zij legde als debutante beslag op een voortreffelijke twaalfde plek in het eindklassement.

(Met dank aan Ashley Claus voor enkele foto’s en de NOS voor de foto’s van het scherm genomen)

Bekijk de mooie NOS-reportage 50 jaar Military Boekelo
Uitslag Nederlands kampioenschap
Complete uitslag Boekelo 2021