6 mei 2023

Boonzaaijer steady in Strzegom

ACSI Champ de Tailleur mocht weer na een lange tijd aantreden in de 4* in Polen en deed dat super. Janneke zegt: “Hij liep een fijne dressuurproef en sprong een top nul ronde in het springen. In de cross voelde hij als vanouds: simpel foutloos met kleine tijdsoverschrijding. Wat gaf het weer een fijn en steady gevoel. Champ eindigde op een nette 10e plaats en gaat zich nu opmaken richting de lange vier ster!”
Er waren 45 deelnemers en Janneke met ACSI Champ de Tailleur werd 10e.

In de lange vier ster liep I’m Special in eigendom van Jans Equestrian al mee. “Ze deed het mega!”, zegt Janneke. “In de dressuur was ik tevreden met haar proef en de progressie die ze maakt. De cross liep ze heel stoer foutloos rond, de tijdfouten waren vooraf ingecalculeerd. Jammer van het afsluitende balkje, maar het was verder een goede ronde. Met deze ronde heeft ze een mooie 4*L kwalificatie en mag ze meedoen aan kampioenschappen!”
Deze lange vier ster CCIO4*-L werd knap gewonnen door het Tokio-teamlid van Janneke, Merel Blom. Er waren 22 deelnemers.

Ook Coffee IJs was mee afgereisd naar Polen en liep voor het eerst in een korte 3*. Janneke was heel tevreden met de super nette dressuur proef van Coffee IJs en het foutloze en goede springen. Maar toen ging ze aan het slot in de cross zelf in de fout: “De cross liep top tot ik bij de laatste hindernis de verkeerde hindernis sprong en daardoor uitgesloten werd! Zo dom!!! Maar het voelde wel heel fijn tot op het laatst en ik ben blij met de progressie die IJs maakt. De korte 3* werd gewonnen door Ingrid Klimke.

Uitslagen

Korte vier ster CCIO-4*S
Korte drie ster CCIO*3-S
Lange vier ster CCIO*4*L