8 november 2020

Boonzaaijer in vorm in Pratoni

PRATONI DEL VIVARO- Janneke Boonzaaijer en ACSI Campbelle WS en ACSI Champ de Tailleur hebben uitstekende ritten laten zien in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. “Mijn doel voor dit jaar is geslaagd! Na deze prestatie mag ik met ACSI Champ nu in principe mee naar Tokyo!”, zegt Janneke blij.

Janneke begon al blij met de dressuurproef van ACSI Champ de Tailleur. “De draf is sterk verbeterd”, zegt ze. Nog blijer was ze met de cross. “We waren allebei scherp en de cross ging supergoed! Het was fantastisch rijden door het heuvelachtige terrein en alles lukte. We gingen enorm blij met onze rit met alleen een kleine tijdsoverschrijding over de finish.”

Op zondag bleek Champ topfit bij de keuring en sprong het duo ook nog eens foutloos. Janneke en ACSI Champ de Tailleur eindigden mooi op een achtste plaats in de einduitslag. “Deze wedstrijd betekent dat we de vorm hebben getoond die voor een OS noodzakelijk is. Supergaaf!”, lacht Janneke, “ons doel is gehaald in dit merkwaardige wedstrijdjaar. We gaan blij een winterreces in!”.

Pratoni in plaats van Kronenberg
Met ACSI Campbelle WS reed Janneke ook een hele fijne wedstrijd.
“Toen Kronenberg dit najaar niet door ging, heb ik alles op alles gezet om nog naar Pratoni te kunnen en gelukkig lukte dat. Weer onze eerste 4* na de blessure van Campbelle”, zegt Janneke.
ACSI Campbelle begon met iets spanning in de dressuur, maar liep vervolgens een fijn foutloos parcours en een heel gemakkelijke cross. Janneke en ACSI Campbelle WS eindigden op plek 12.
Nu is het even winterpauze voor de gevestigde paarden en gaat Janneke vooral aan de gang met de jongere garde.

De lange vier sterwedstrijd waar Janneke achtste werd, werd gewonnen door Ingrid Klimke,
In de eveneens door Ingrid Klimke gewonnen korte vier ster wedstrijd werden Merel Blom en The Quizmaster fraai derde en Janneke dus twaalfde.

Uitslag lange vier ster CCI4* L

Uitslag korte vier ster CCI4* S