14 april 2020

Andy Heffernan van start in virtuele eventing Badminton

TeamNL bondscoach Andy Heffernan gaat de strijd aan in een virtuele eventing-wedstrijd gehouden op de beroemdste eventing-locatie van de wereld, Badminton.
Van 6 tot en met 10 mei, de originele tijd waarin anders de beroemde wedstrijd van Badminton verreden zou worden, komen nu 50 internationale top eventingruiters van uit alle delen van de wereld in actie.

Zij doen dat in een virtuele eventing-wedstrijd. Hiermee willen deze topruiters geld inzamelen voor verschillende goede doelen die helpen in de corona-crisis. Andrew Heffernan steunt de Nederlandse stichting ZWIC, een organisatie die zorgpersoneel steunt dat zelf tijdens hun werk met corona patiënten is getroffen door het virus.

Live te volgen vanaf 29 april
De Virtual Eventing is natuurlijk live te volgen via diverse live kanalen. Zowel op de website als op de Facebook pagina is al volop informatie te vinden.
Op woensdag 29 april om 19.00 uur trapt het evenement af met ‘de loting’. Ook een veterinaire keuring is onderdeel van de show.
Alle deelnemers moeten een opname insturen van de 5* dressuurproef die wordt beoordeeld door officiële juryleden. De Nederlandse bondscoach gaat ‘van start’  met zijn toppaard Gideon, de schimmel waarmee hij vorig jaar ook in Boekelo reed. Naast de individuele wedstrijd is er ook een ‘Nations Cup’. Andy is in zijn eentje Team Holland, dus hij kan alle steun gebruiken om een medaille te winnen!

Veelzijdige uitdagingen
Een eventingwedstrijd is veelzijdig. Na de dressuur mogen de paarden naar stal of in de wei en komen de ruiters zelf in actie voor uitdagende ‘cross country’ opdrachten en natuurlijk een afsluitend springonderdeel.
Lees hier meer over ZWIC en ga hier direct naar de pagina waar je een donatie kunt doen.

Alice eerste Nederlandse vrouw

De ACSI-teamleden vinden het een geweldige actie, deze Virtual Eventing.
Alice Naber zegt: Badminton is echt de gaafste wedstrijd van de wereld, mede door de traditie.  Weet je, fietsers willen de tour fietsen en als je tennist wil je naar Wimbledon. Voor eventing  is het Badminton!”

Naber heeft veel herinneringen aan Badminton. Ze vertelt: “Mijn allereerste keer Badminton zou in 2001 zijn met Royal Kiwi. Helaas werd dat toen afgelast door de MKZ. We mochten niet reizen. Toen was ik daar verdrietig over omdat ik dacht, ik heb er nu een paard klaar voor. Gelukkig was Royal Kiwi een jaar later in 2002 ook fit en toen was ik de eerste Nederlandse vrouw die daar foutloos reed, zo gaaf! Toen was het nog compleet met steeple. In 2016 en 2017 heb ik Badminton nog twee maal uitgereden met ACSI Harry Belafonte.
Dat kan dochter Leida bevestigen: “Ik ben met mijn moeder naar veel grote wedstrijden geweest, dat was altijd ontzettend gaaf, maar Badminton blijft speciaal!”.

Bijzonder
Thierry van Reine heeft het geluk dat hij Badminton-paard ACSI Harry Belafonte op stal heeft. Hij zegt: “Harry heeft Badminton twee keer uitgelopen, iets wat hem wel heel bijzonder maakt. Ik heb al veel van hem mogen leren en veel ongelooflijke ervaringen met hem mogen opdoen in het cross rijden sinds hij bij mij onder het zadel is.”
Tenslotte voegt Janneke Boonzaaijer toe: “Het lijkt me echt geweldig om ooit over het parcours daar te mogen vliegen. Badminton is zo imposant, zo mooi afgewerkt en zo goed gebouwd. Om daar te mogen rijden, wat gaat dat een magic kick geven!”

Veel succes Andy! Wij kijken allen uit naar jouw strijd. Go go go!