7 augustus 2021

Alice Naber sgw-kampioene klasse Z

OUDKARSPEL GEESTMERAMBACHT LANGEDIJK_ Tijdens het KNHS-kampioenschap eventing met een pittige maar faire cross was de titel in de Z-klasse voor ACSI-teamlid Alice Naber-Lozeman met de 9-jarige If Evert. Alice Naber had een topdag met haar eigen prestatie, die van dochter Leida en van diverse leerlingen.


Foto met dank aan Ashley Claus

Alice Naber-Lozeman reed een erg sterke wedstrijd in de klasse Z. Ze legde in de dressuur al een goede basis met een  vierde plaats.
Alice benadrukt: “If Evert liep zijn 1e Z wedstrijd en won nog meteen het KNHS kampioenschap ook. Toen ik de cross had gelopen dacht ik, oei, dat is nog lastig voor hem. Het is niet een eenvoudig mannetje, hij moet nog leren hoe hij met zijn enorme kracht kan omgaan. Maar hij was super gehoorzaam en sprong ook een fijne nul ronde.”

Goede start
Met 68.30% (-31.70) begon Alice Naber als gezegd al met een vierde plaats. Vervolgens bleef Naber foutloos in het springparcours en klom daarmee naar de eerste plek. Die plek stond ze niet meer af. In de cross maakte If Evert geen fouten en met enkel 2.8 strafpunten voor tijdsoverschrijding kwam Naber tot het winnende puntentotaal van -34.50.
“If Evert is door wat fysieke problemen het afgelopen jaar op dit niveau nog niet echt ervaren. In de combinaties heb ik expres wat tijd genomen om hem er goed door heen te rijden. De tijdfoutjes had ik er graag voor over. Als If Evert zich goed blijft ontwikkelen, zie ik er wel een internationale eventer in”, besluit Alice Naber.

ACSI-teamlid en dochter Leida Naber werd ook nog eens vierde in het Z kampioenschap met T-Bone EH Z, heel knap. Het scheelde maar een haar of ze had ook op het podium gestaan.
In de klasse L werd Leida Naber ook nog 7e met de vijfjarige Ginko de Hus, terwijl zusje Jantien Naber nog 12e werd met Harm.
Alice zegt: “Zo’n topdag heb je niet elk weekend. Super trots ook op de meiden! Mijn leerlinge Leerling Luca Guitink werd bovendien 2e in de M, terwijl mijn oud working student Ingrid Schenk de M won. Kortom, alle oortjes naar voren en op naar meer! Te beginnen straks natuurlijk met het EK eventing voor de jeugd.”

Dochter Leida, mams Alice en leerlinge Luca Guitink, tweede in de M.

Uitslag klasse Z

Uitslag klasse L