11 december 2019

Alice Naber prijst gouden inzet ACSI Peter Parker

“Als elke eventer de wil zou hebben van ACSI Peter Parker, dàt karakter, wat zag het er dan goed uit voor de eventing-wereld!”.
Dat zegt Alice Naber-Lozeman, nu ze aan het eind is gekomen van haar wedstrijdcarrière met ACSI Peter Parker (geboren 2002).

ACSI Peter Parker kwam met Alice Naber-Lozeman aan start op maar liefst 53 internationale eventing-wedstrijden en één springwedstrijd. ‘Ozzy’ zoals hij thuis wordt genoemd liep met Alice zes keer Boekelo, hij won het NK eventing daar achter elkaar in 2013, 2014 en 2015. “En in 2017 werd hij zesde en tweede op het NK achter Tim Lips. En Ozzy is het paard die mijn Olympische droom heeft waargemaakt. Ongelooflijk…. Hij heeft het vuurtje zo aangewakkerd dat ik niets liever zou willen dan nog een keer de Olympische Spelen als ruiter beleven.”

Geen Zwitserleven gevoel
ACSI Peter Parker heeft een gouden wil. “Maar toen ik hem aan het opleiden was, dacht ik geregeld dat ik aan de grens van zijn vermogen zat”, zegt Alice. “Hij gaf mij in de cross niet echt ‘het Zwitserleven gevoel’, hij sprong er altijd maar net overheen. Toen ik 1*-wedstrijden met hem reed, dacht ik, een niveau hoger 2* kan hij niet. Toen ik 2* met hem reed, dacht ik weer, een tandje hoger gaat niet meer. Maar in 2013 won hij een 3*! En uiteindelijk maakte hij dus mijn Olympische droom waar in 2016.”

Het speciale met allebei haar internationale ACSI paarden ACSI Harry Belafonte en ACSI Peter Parker is ook, zegt Alice Naber, dat zij juist dankzij de éen zo goed kon rijden met de ander. Alice: “ACSI Harry Belafonte heeft zo ongelooflijk veel vermogen. Met hem kon ik de zwaarste wedstrijd der wedstrijden Badminton uitrijden. Dat had met ACSI Peter Parker ècht niet gekund. Maar ACSI Peter Parker doet altijd voor 100% zijn best. Ozzy is een ongelooflijk werkpaard. Een paard met een gouden wil, een gouden inzet, een gouden karakter. Ik zal hem nog geregeld rijden. En verder genieten van wat hij onze dochter Leida Naber gaat leren. Dan ben ik blij en trots op allebei!”.

Bekijk ACSI Peter Parker bij de FEI

https://www.fei.org/horse/102WS01/Acsi-Peter-Parker

https://www.fei.org/horse/102WS01