30 september 2022

ACSI steunt military Boekelo

Military Boekelo-Enschede is een begrip in Nederland en daarbuiten. Deze viersterrenwedstrijd eventing is het grootste paardensportevenement op Nederlandse bodem.
ACSI steunt de wedstrijd met zorg en gastvrijheid in het arret bij start en finish van de cross.


De Britse parcoursbouwer Adrian Ditcham heeft ook dit jaar weer een uitdagende maar faire cross ontworpen. Er hebben dit jaar dertien landen deelgenomen aan de FEI Eventing Nations Cup. In Boekelo vindt de finale plaats. Er is een interessant deelnemersveld in Boekelo, waaronder de kersverse wereldkampioene Yasmin Ingham. Voor de ruiters van TeamNL staat de Nederlandse titel op het spel.

Nederlandse starts
Gastland Nederland schreef negen combinaties in. Sanne de Jong, de enige Nederlandse die op het WK in Pratoni di Vivaro in de einduitslag voorkwam, komt met twee paarden. Natuurlijk de door de Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) vastgelegde Jersey MBF NOP, daarnaast Jarelly MBF.
Regerend Nederlands kampioen Tim Lips verdedigt zijn titel met Wicro Quibus die vorig jaar in Boekelo aan de start verscheen met Laura Bergmans-Hoogeveen.

ACSI-teamlid Janneke Boonzaaijer heeft met Bouncer (v.Killinek Bouncer) een paard ingeschreven dat voor het eerst van start gaat in een 4*L wedstrijd. Wat gaan zij doen?
Een spannend debuut is er ook voor Beau Posthumus. De 21-jarige amazone won met haar schimmel Smokie al vele nationale medailles bij de jeugd en kwam dit jaar in actie op het EK voor Young Riders.
Thierry van Reine eindigde in 2021 als derde in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Hij hoopt met ACSI Harry Belafonte dat resultaat te evenaren of verbeteren. Daarnaast staan de namen van Adriaan Smeulders en debutanten Roxana Graman en Stephan Hazeleger op de deelnemerslijst.

Thierry van Reine en ACSI Harry Belafonte in Haras als voorbereiding op Boekelo

ACSI
ACSI-eigenaar Ramon van Reine, zelf oud-eventer, zegt: “ACSI zorgt in het Arret bij start en finish voor deelnemers, trainers, naaste betrokkenen en sponsors. Zij kunnen op grote televisie-schermen de cross de hele dag live overdekt volgen. En hun eigen plan bevestigd zien, of aanpassen. Een prettig stukje extra hulp! Daarnaast staan er nog 3 ACSI tenten voor het geval het regent, zodat de ruiters en grooms hun zadels en andere spullen even droog weg kunnen hangen.”

Programma Military Boekelo-Enschede
Woensdag 5 oktober – eerste veterinaire keuring
Donderdag 6 oktober – dressuur
Vrijdag 7 oktober – dressuur
Zaterdag 8 oktober – cross country
Zondag 9 oktober – tweede veterinaire keuring en het afsluitende springen

Lees hier het Military Magazine 2022

Later meer!