7 oktober 2019

ACSI Peter Parker niet in Boekelo, ACSI Champ de Tailleur topfit

BIDDINGHUIZEN/ANDELST- ACSI Eventing teamlid Alice Naber Lozeman (48) heeft zich terug moeten trekken voor Boekelo. ACSI Peter Parker is vanwege een kleine gevoeligheid niet fit to compete. In goed overleg met teamdierenarts Leendert-Jan Hofland en sponsor ACSI is besloten hem niet te laten starten.

Alice Naber zegt: “Erg verdrietig, maar het is nog verdrietiger als ik na de cross op zondag niet zou kunnen springen. De gezondheid van mijn vriendje staat voorop! Hij is vrolijk en ik rijd hem elke dag, maar een zware viersterren cross is nu niet verantwoord. Misschien volgend jaar weer.”

Drievoudig Nederlands kampioen ACSI Peter Parker liep Boekelo 6 keer. In zijn loopbaan kwam hij tot nu toe maar liefst 59x internationaal aan de start. Daarvan eindigde hij 24x in de top 10 en won hij 6 keer. Hij liep het EK in 2015 en de Olympische Spelen in Rio 2016. Alice besluit: “Eén keer winnen is moeilijk, maar blijven winnen en presteren is nog moeilijker. De gezondheid van mijn vriendje is mij alles waard. Hij blijft nu thuis.”

ACSI Champ de Tailleur
Janneke Boonzaaijer (23) vertegenwoordigt het ACSI Eventingteam in Boekelo met ACSI Champ de Tailleur. Janneke vindt het erg spijtig om Alice te moeten missen, maar gaat vanuit een heel ander perspectief aan de start komen. Janneke zegt: “Ik heb mega veel zin in Boekelo en alles om ACSI Champ heen is echt heel goed! Alles is uitstekend op de rit: de bloedwaardes, de galoptraining. Ik kan niet wachten om van start te gaan.”

ACSI bij Arrêt
Sponsor ACSI heeft in Boekelo een ACSI tent bij het Arrêt waar deelnemende ruiters en hun aanhang op de livestream de wedstrijd zullen kunnen volgen. Alice Naber is daar aanwezig om ACSI-genodigden wegwijs te maken in de eventingsport.

Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker in Boekelo