21 maart 2023

ACSI paarden weer op wedstrijd

Het weekend bevatte de opening van het eventing-seizoen voor enkele ACSI-paarden zowel in Kronenburg Nederland als Moreton Engeland. Thierry van Reine had een geweldige ervaring. Janneke Boonzaaijer met het top trainingsrondje van ACSI Champ ook. “Maar ACSI Campbelle kwam helaas niet uit de start blokken zoals gehoopt”, zegt Boonzaaijer spijtig.

“Met 33 strafpunten en een foutloos springparcours stonden we er netjes voor”, vervolgt Janneke Boonzaaijer. Helaas was de cross dag niet de dag van ACSI Campbelle. Janneke zegt: “Ze vertrok al niet fijn en halverwege de cross maakte ze op 13b een onverwachte linksomkeert in de landing van een sprong en werd ik er af gelanceerd! Erg balen, maar we zijn beide gelukkig oké. Nu even rustig een stapje terug en weer vertrouwen opbouwen…”

Top ervaring
Janneke had wel met Champ een top trainingservaring: “Met Champ was de cross heerlijk, echt als vanouds. Na 1,5 jaar weer met hem rond gaan, was een cadeautje! Ik ben erg blij dat hij weer fit is. Nu rustig door trainen richting de 4*.”
Janneke reed ook de 10-jarige merrie I’m Special in de driester rond met een foutloos springparcours en cross zonder hindernisfouten. In de twee * werden Janneke en de 13-jarige ruin Coffee lJs 11e. Het duo reed een mooie foutloze cross.

Moreton
Ook afgelopen weekend had Thierry van Reine zijn eerste buitenwedstrijd, de Engelse Moreton BE100 Open.
Met de grote 8-jarige schimmel ACSI Kyandro Utopia (Kannan x Vaillant) werd hij 15e, met Galant DHI 26e na een mooie foutloze cross gereden te hebben, ook binnen de tijd.
Thierry van Reine die sinds dit jaar in Engeland aan het werken en trainen is, zei: “Heerlijk om weer buiten op wedstrijd te zijn met zulke fijne paarden!”

Uitslagen Kronenberg:
CSI1*
CSI2*
CCI3*-S