18 augustus 2019

ACSI Harry Belafonte weer goed in shape

HAMBACH- De pauze van Thierry van Reine en ACSI Harry Belafonte is weer voorbij!
In de korte drie-ster CCI3*-S in het Duitse Hambach werden zij fijn elfde na een gecontroleerd gereden wedstrijd. En dat was precies de bedoeling van deze wedstrijd waarbij Harry zijn opbouw weer diende te tonen.

Thierry van Reine was erg enthousiast: “Het mooiste was dat ik in de cross kleine stukken in in hoger tempo kon rijden en daarna weer gemakkelijk controle terug kreeg naar een lager tempo. Het voelde heel veilig.”.
Ook na de cross was ACSI Harry Belafonte fit. “Bij het springen voelde hij eigenlijk boven verwachting! Het springfoutje zij hem vergeven”, zegt Thierry blij.
Thierry en ACSI Harry Belafonte eindigden op de 11e plaats.
Na het eerste onderdeel dressuur was Thierry ook al tevreden geweest met zijn 21e plaats. Hij reed een ontspannen relaxte proef en kreeg wat kleine foutjes: “Eigenlijk logisch, want zo zwaar zijn we nog niet aan het werk en aan het trainen. Al met al was deze wedstrijd een hele mooie opbouw naar de lange drie ster-wedstrijd straks weer in Varsseveld. Ik ben heel blij met Harry!”.

Fanatiek naar zevende plaats
ACSI Green Arrow koosnaam ‘Guido’, deed in Hambach mee aan de tweedaagse veelzijdigheidswedstrijd. Op zaterdag haalde hij de prachtige score van 8,2 voor de dressuur, goed voor een derde plaats. Na één springfoutje op hindernis 5 ’s avonds zakte hij een plekje. Thierry: “Ja, hij werd heel fanatiek in  het parcours. Door zijn enthousiasme wilde hij een afstand in vier galopsprongen doen in plaats van vijf. Toen kregen we een foutje.”
Op zondagmorgen stond als derde onderdeel de cross op het programma. Ook dat ging weer goed. Uiteindelijk beëindigde de combinatie de wedstrijd tussen alle Duitse sterren als zevende. Voor ACSI Green Arrow staat over twee weken de M-cross in Westendorpe op het programma.

Uitslagen ACSI Harry Belafonte CCI3*-S

Uitslagen ACSI Green Arrow, veelzijdigheidswedstrijd

 

Thierry van Reine en ACSI Harry Belafonte kwamen tevreden uit de cross in Marbach