20 oktober 2022

ACSI Harry Belafonte met pensioen

“Het was weer ontzettend gaaf om deel te nemen aan Military Boekelo!”, zegt Thierry van Reine. “Dit seizoen hadden we onze pijlen op Boekelo gericht als piekmoment. ACSI Harry Belafonte was in topvorm en begon daarmee ook goed en snel aan de cross. Helaas eindigden we aan het einde van de cross bij de grote watercombinatie. Dat was toch wel een grote deceptie…”

De afscheidswedstrijd in Boekelo van Thierry van Reine en ACSI Harry Belafonte ging na 4 jaar en 16 foutloze internationale wedstrijden als combinatie helaas niet zoals gehoopt. En dat terwijl Thierry in Le Pin au Haras met ACSI Harry Belafonte een hele goede wedstrijd reed als voorbereiding op Boekelo. Daarvoor reed de combinatie ook al 6 maal 4* wedstrijden foutloos uit.

(Foto Ashley Claus)

Pensioen
Ramon van Reine zegt: “Harry is op zijn 19e nog steeds een super atleet. Het is een zeer gevoelig paard, iets wat veel geduld en beheersing van zijn ruiters Alice Naber en Thierry heeft gevraagd. Zo moest ik hem met de laatste galoptraining op de renbaan in Renswoude aan de hand nemen omdat hij niet langs een hindernis durfde. Toen we dat meerdere keren hadden gedaan, kon Thierry de galoptraining pas beginnen. En dat voor een paard wat 70 internationale wedstrijden heeft gelopen…”
Thierry besluit: “De ervaringen met ACSI Harry Belafonte zal ik altijd meenemen naar de toekomst…En we zullen hem blijven koesteren en verwennen. Ik heb veel van hem geleerd.”

Thierry van Reine met ACSI Harry Belafonte in  Le Pen au Haras