26 augustus 2023

ACSI Ginko de Hus en Leida Naber naar EK Eventing Junioren

ACSI-teamlid Leida Naber en ACSI Ginko de Hus zijn afgevaardigd naar het EK eventing voor Junioren en Young Riders. Het is een verre reis: het EK vindt plaats in Montelibretti in Italië, dicht bij Rome, van 13 tot en met 17 september.

Afgelopen weekend vond in het Belgische Arville de laatste observatiewedstrijd plaats voor de eventing-jeugd. Bondscoach Marcelle de Kam heeft nu haar definitieve selecties bekendgemaakt.
Naast Leida Naber zijn als junioren Splinter Bergsma met Vigo Key SR Z, Senna van Houte met Calgary 92, Maxime Karman met Funi en Sophie Weening met Jimmy Choo M geselecteerd. Pip van der Salm zal met Debby individueel deelnemen. Marcelle de Kam maakt op een later moment uit de vijf aangewezen junioren-combinaties haar keuze wie het team zullen vormen en wie er naast Pip van der Salm nog meer individueel gaat deel nemen.

Leida Naber is erg enthousiast: “Stel je eens voor: mijn maatje, mijn superlieve ‘Ginkie’, nu zelfs 0fficieel ACSI Ginko de Hus, is met zijn 7 jaar ons jongste deelnemende paard!  En we zijn er samen klaar voor! Ik denk dat we met sterke combinaties naar Montelibretti gaan. Als het daar gaat, zoals het kan, en iedereen rijdt voor wat-ie waard is, hebben we een goede kans op een fijne klassering met het team!”

Nieuwe ervaring
Het worden in elk geval de nodige nieuwe ervaringen voor ACSI Ginko de Hus. Leida zegt: “Hij heeft nog nooit zo ver gereisd. We reizen waarschijnlijk met een teamgenoot, zodat ‘Ginkie’ een vriendje kan maken. Verder hoor ik dat er erg mooi is en dat het terrein zelfs bijna vlak is. Mama is er ook nog nooit geweest. We gaan het merken! Papa en ik gaan samen met de vrachtwagen vooruit. Mama en Jantien komen ons dan op woensdag met het vliegtuig achterna. We gaan ervoor!”

Het aangewezen Young Ridersteam zal bestaan uit Puck Buijnsters met Image of Roses, Sterre van Houte met Crossborder Radar Love, Caresse Kolkman met Royal Flush en Kristy Snepvangers met Nikki’s Gambler. Reserve Christel Schalk zal met haar paard Cerida individueel deelnemen.
Dankzij de ondersteuning van de Zeeuwse Verzekeringen gaan er nog eendaagse trainingen plaatsvinden in dressuur en springen. Ook teambuilding staat nog op het programma. Nog drie weekjes….

Naar de website van het EK eventing hier