31 december 2021

ACSI Eventingteam gaat voor veelzijdig en gezond 2022

Het ACSI Eventing team kan terugkijken op een enerverend seizoen.
Gelukkig konden alle teamleden hun paarden gedurende de lockdown dit voorjaar volop trainen en doorwerken.
Iedereen hoopt voor 2022 op een veelzijdige en gezonde voortgang.

Routinier Alice Naber-Lozeman won dit jaar het KNHS-kampioenschap eventing klasse Z met If Evert. Verder zag zij dochter Leida met Fulco met een 6e plaats de beste Nederlandse worden op het EK eventing voor junioren in het Zweedse Segersjö.
Jongste Naber-telg Jantien leerde bovendien van routinier ACSI Peter Parker. Amazone en paard genoten in de klasse M, ze wonnen Hattem en werden tweede in Bathmen.
“We hebben alles mee: onze nieuw gebouwde appartementen worden gebruikt en er is al weer van alles aan wedstrijden gepland voor 2022. We kijken er naar uit”, zegt Alice.

Eerste lange 4*
Thierry van Reine won dit voorjaar met Classic Royetta de CCI** in Oudkarspel.
Ook hij nam deel aan het jeugd-EK in Zweden bij de YR en werd met Classic Royetta netjes 22e.  Het tweede doel wat Thierry had was deelname aan Military Boekelo 4* met ACSI Harry Belafonte.  “Mijn eerste NK bij de senioren en mijn eerste lange vier ster! Ik was ontzettend blij om dan gelijk brons te pakken.”, zei Van Reine, die dit jaar ook nog afstudeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen met de bachelor Business Administration.

Trots
ACSI-Teamlid Janneke Boonzaaijer kon dit jaar twee dromen vervullen: deelname aan de Olympische Spelen in Tokio en het EK eventing in het Zwitserse Avenches.  Na beëindiging van de cross in Tokio bleek helaas dat Janneke een verkeerd alternatief gereden had, waardoor zij niet meer mocht springen. Op het EK reed ze ACSI Champ de Tailleur vloeiend door de cross. Helaas kon Champ volkomen onverwachts niet aan het afsluitende springen deelnemen. Janneke besluit: “Ik ben en blijf meer dan trots op ACSI Champ. Hij bezorgde mij mijn eerste Olympische Spelen en mijn eerste senioren-EK dit jaar. Ik ben super dankbaar voor alle steun die ik dit jaar van iedereen heb gekregen zodat ik dit allemaal kan doen. En ik kan niet wachten op volgend jaar.”.

Wens
Uit alles blijkt dat in deze veelzijdige discipline waar kwaliteiten en karakter van paard en ruiter optimaal getest worden, ook de leden van het ACSI Eventingteam hun rol speelden.
Ramon van Reine besluit: “Ook ik ben heel tevreden met de wedstrijden waaraan alle teamleden deelgenomen hebben. Qua eindresultaten valt er hier en daar natuurlijk nog wel wat te verbeteren. Ik hoop dat 2022 weer een mooi sportief jaar wordt, waarbij alles weer een beetje teruggaat naar normaal zonder Corona. Verder wil ik ook namens het team BR Equestrian Equipment bedanken voor hun ondersteuning.”