31 december 2022

ACSI Eventing team gaat voor motivatie en instelling in 2023

Het ACSI Eventing team kan terugkijken op een gevarieerd seizoen.
Iedereen hoopt voor 2023 op goede training, opnieuw mooie kansen en een gezonde voortgang in deze uitdagende en gevarieerde sport. Maar bovenal gaan de teamleden met motivatie en instelling verder!

Na het enerverende Olympische jaar was het afgelopen jaar voor ACSI-Teamlid Janneke Boonzaaijer vertrouwen verzamelen en weer zo sterk mogelijk terugkomen.
Dat lukte voor 100% op het Nederlands kampioenschap in Boekelo, waar zij kampioene werd. Een droom die uitkwam!
Janneke zegt: “Mijn plannen voor aankomend jaar zijn om beide ACSI paarden weer terug op 4* niveau te krijgen! En daarnaast wil ik graag jongere paarden voor het eerst richting de 4* laten doorstromen. Dit geldt zowel voor zowel I’m special als Intermezzo. Daarnaast is deelnemen aan het EK in Haras een mooi doel. En natuurlijk wil ik graag mijn Nederlandse titel verdedigen in Boekelo!”

(Foto’s Janneke Boonzaaijer met dank aan Victor Krijt)

Grotere motivatie
Thierry van Reine concludeert: “Wat heb ik veel geleerd! Op de 4*-wedstrijden rijd je echt tussen de wereldtop. Dat zorgt alleen maar voor een nog grotere motivatie om beter te worden. Doordat ik afgelopen jaar zowel de grote 4*-wedstrijden reed in Luhmühlen, Haras du Pin en Boekelo, maar daarnaast ook de 2*-wedstrijden met jongere aankomende paarden, merk je bij de 2* dat je daar alweer anders naar kijkt. Je doet het al weer veel gemakkelijker. Het is heel mooi om daar op terug te kijken!”
“Met de nu nog 7-jarige schimmel ACSI Kyandro Utopia (Kannan x Vaillant) heb ik vanwege zijn maat iets meer tijd nodig”, vervolgt Thierry, “maar zijn juiste pro-actieve instelling heeft hij al meer dan bewezen.”
Thierry van Reine kijkt ook uit naar zijn trainings- en werkjaar in Engeland in 2023. Daarover later meer.

Stukje bij beetje
Leida Naber kijkt dankbaar terug op het afgelopen jaar: “Ik heb weer mooie wedstrijden mogen rijden, zowel in het binnenland als in het buitenland. Hoogtepunten waren een 2e plek in de 2*-L van Oudkarspel, de deelname aan het EK junioren in Hartpury en een zilveren medaille op het NK junioren met ACSI T-Bone Eh Z. Ook mocht de 6 jarige Ginko de Hus debuteren op internationaal niveau. Hij liep direct een kaderscore in de 2*. Ontzettend gaaf om met twee fijne paarden in het junioren kader het nieuwe jaar in te gaan!: Leida kijkt ook met vertrouwen vooruit: “Volgend jaar is het mijn laatste junioren jaar. Ik hoop mij weer te plaatsen voor het EK junioren dat straks in Italië plaats vindt. Ook heb ik in mei examens en zou ik graag mijn VWO-diploma willen halen…”
Leida heeft nog wat wensen. “Ik zou dit seizoen graag mijn eerste 3* willen starten. Maar het belangrijkste is en blijft om lekker te trainen, ervaring op te doen en stukje bij stukje beter te worden!”, besluit ze.

Opdracht
In deze veelzijdige discipline waar kwaliteiten en karakter van paard en ruiter optimaal getest worden, speelden ook de leden van het ACSI Eventingteam in 2022 hun rol.  Voor 2023 is de opdracht trainen, door-oefenen en fijn bezig zijn met deze mooie sport. Ramon van Reine besluit: “Ik hoop dat 2023 weer een mooi sportief jaar wordt. Verder wil ik ook namens het team BR Equestrian Equipment bedanken voor hun ondersteuning.”