20 juli 2020

ACSI Champ de Tailleur en Boonzaaijer fit in Strzegom

Op één van de eerste mooie eventing-wedstrijden dit seizoen in het Pools Strzegom eindigden  Janneke Boonzaaijer en de schimmel ACSI Champ de Tailleur op een zekere 19e plaats na een cross zonder hindernisfouten en een foutloos springparcours.

“Ik had er zo’n zin in om weer te crossen en het ging echt heel goed!”, zegt Janneke
Achteraf had ze maar van één ding spijt: ze had iets harder kunnen rijden. “Maar ik weet weer waar ik sta. En waar dat is? Gewoon goed! Deze rustige trainingstijd zonder wedstrijden zijn we fit uit gekomen.”

Eigen temperatuur eerst
Bij aankomst is Strzegom deed zich even een onwennige situatie voor.
Janneke: “Niet de fitheid of temperatuur van de paarden, maar wij zelf kregen de eerste aandacht. Kap op, speciale thermometer voor je neus, je temperatuur vaststellen. Toen dat gebeurd was, mochten we afladen en de stallen in. In de stallen is het meteen weer redelijk gewoon met je paarden bezig zijn.”

ACSI Campbelle WS was mee naar Polen als trainingspaard. Hij kan waarschijnlijk in Kronenberg weer aan de bak. Daar liep hij een jaar geleden voor het laatst mee. “Beter laat dan nooit, maar het seizoen is weer begonnen. En goed!”, besluit Janneke.